Природни забележителности
Исторически забележителности
Селища в България
Видове туризъм

  
Видове туризъм
SPA и Wellness
 
Югоизточна България
1. Гранд хотел Поморие - Balneo, SPA и Wellness
 
Последно добавени забележителностти
 
Тракийска куполна гробница - Мезек
Секвоите от Ючбунар
Обсерватория кладенец - с. Гърло
Гробище със стари кръстове - с. Гърло
Храм Свето Възнесение Христово (Праужда)
Фестивал на кешкеша
Скално светилище и обсерватория Чачин камък
Разходка в миналото на Замфирово
Боровишки светилищен комплекс
Говедарски манастир Св.Троица-Аязмото
Последно добавени хотели
 
Бисерова - Гоф къща
Капитановата къща
Бахатуров хан - Заберново
Хотел Зонарита
Рибарска хижа Борисов
Къща за гости Венера
Морски дар
Комплекс Хиподрума
Морско конче
Хотел Акре

 

 

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

BG maps, Global Atlas, Google maps, WikiMapia, GEOCACHING, Централен Балкан, WikiVoyage, 360.bg, Airport Sofia, Bulgarian railway, Central bus station Sofia, The World Fastbook, Historypin, Това е Българската улица, IgoUgo, Камери на КАТ, Flight Radar,
 
 
АГЕНЦИИ, АСОЦИАЦИИ
Министерство на туризма, Българска Туристическа Камара, БХРА, БАПС, ОП Туристическо обслужване, Сдружение „Фрий София Тур” Регистър на туристическите атракции Защитените природни обекти в България”
 
НОВИНИ
Econ.bg, BgHotelite, Journey.bg, Info Tourism, Folklore-bg, Magelan INFO, Tourist media, Около света, Варна Утре, Frognews, THExperts, Travelnews, inews.bg, GlobusNews, Photolist,
 
САЙТОВЕ ЗА ТУРИЗЪМ
Забележителности в България, Кулинарна карта, Виртуални панорами, Новото тракийско злато, Национален публичен регистър на храмовете в Република България, Изгубената България, Разкази и идеи за разходки, Zone Bulgaria, Намери хотел, Наследството на София, Бани SPA, Каталог за туризъм, Кошмарите в туризма, НБТА, Споделете пътуването си, Рибарство и аквакултури, Виж България, Средновековните църкви в България, Monasteries in Bulgaria, Свети места, Странник БГ, Раница, Отбивки, BGSpirit, Мегалити, Българските крепости, Sofia guide, Туристически портал на Родопите, turizam-bg.com, goKotel, Зелени коридори - Бургас, Пътешествия безкрай, Изчезваща София, Отговорен Туризъм, SOS Старини, Dark tourism, Go to Burgas, БУДАЛА ТУРИСТ, Хижите в България, Opoznai.bg, Bulmaps, Urbex, 1333.bg, Shambhala News, GoWhere.bg, Offroad Adventure Mursalitsa, Дърво с корен,
 
МЕЖДУНАРОДНИ САЙТОВЕ ЗА ТУРИЗЪМ
Gapyear, Travel with a Challenge, Travelers Digest, Travel by Drone, New Destination Network, Wandertooth, Rick Steves TV, ClickASnap, AirPano 360 panorama, VeeR TV,
 
ПОЛЕЗНИ
Звукова карта на българските диалекти, Истинската българска история, Kickstarter, Еносиасти, Фотоконкурси,
 
ОФЕРТИ, ПЪТУВАНИЯ
TIRS - резервации онлайн, JANA TOUR,
 

ПАРТНЬОРИ

Всеки следобед с Криси

Гранд хотел Поморие - Balneo, SPA и Wellness
Югоизточна България -> Бургас -> Поморие

GPS lat=42.3356 lon=27.3814

Гранд хотел Поморие - Balneo, SPA и Wellness Снимка 0 Гранд хотел Поморие - Balneo, SPA и Wellness Снимка 1 Гранд хотел Поморие - Balneo, SPA и Wellness Снимка 2 Гранд хотел Поморие - Balneo, SPA и Wellness Снимка 3 Гранд хотел Поморие - Balneo, SPA и Wellness Снимка 4 Гранд хотел Поморие - Balneo, SPA и Wellness Снимка 5    

WikiMapia
Video


  Гранд хотел Поморие - Balneo, SPA и Wellness
  
  Ние комбинирахме вековните традиции на калолечението в гр. Поморие със съвременните постижения на медицината и технологиите, за да създадем нашия модерен лечебно- възстановителен спа и уелнес комплекс.
  Нашият квалифициран персонал ще използва тази комбинация, за да Ви даде възможност да ревитализирате Вашето тяло, да се заредите с енергия и да преоткриете себе си в място, далеч от стреса на ежедневието.
  
  
  Луголечение
  
  Компресите с луга, парафин и фанго-парафин имат силно изразен противовъзпалителен, болкоуспокояващ ефект за приложение при болки в кръста, колената, раменните стави, ръцете. За тяхното прилагане лечебно-възстановителния комплекс на Гранд хотел Поморие е оборудван с последно поколение техническо оборудване.
  
  
  Спа и уелнес
  
  Спа и уелнес сектора на лечебно-възстановителния комплекс на Гранд хотел Поморие е малкото бижу, което ще ревитализира Вашето тяло. Тук ще може да изхвърлите токсините, да освежите и хидратирате кожата си както и да подобрите своето кръвообръщение и метаболизъм. На разположение на нашите гости са:
   • финландска сауна
   • руска сауна
   • ледена стая
   • турска баня
   • парна баня
   • разсул терапия /комбинация от кална апликация, солариум и парна баня/
   • Кнайп пътека /разходка с редуване на студени и горещи вани за крака/
  
  
  Басейни
  
  Гранд хотел Поморие разполага с пет басейна, които ще позволят на нашите гости целогодишен флирт с водата и нейните лечебни качества.
  В парка на хотела са разположени три открити басейна като единия от тях е отопляем през зимния период и има топла връзка с 16-местно джакузи и детски басейн във вътрешността на хотела.
  Уникален за страната ни е закрития солен плувен басейн с вода от извор Поморие. Тази вода извира от 70м. под земята, което обуславя нейната чистота. Тя е в пъти по солена от морската и има силно изразен противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект. Подобрява обмяната на веществата в целия организъм. Подходяща е за лечение на болки в коленете, тазобедрените стави, кръста, гръбначния стълб.
  
  
  Солен басейн
  
  Гранд хотел Поморие предлага на своите гости уникален солен басейн с вода извираща на 70м. под морското равнище в рамките на хотелския комплекс. Водата е със процент на соленост 7 пъти по-висок от този на Черно море. В басейна тя се разрежда до концентрация, която има силен лечебен ефект.
  Къпането в солен басейн оказва изключително благоприятно влияние на ставни заболявания, както и на процесите на рехабилитация на мускулите и сухожилията на човешкото тяло.
  
  
  Физиотерапия
  
  Сектора по физиотерапия е обособен на второ ниво на лечебно-възстановителния комплекс на Гранд хотел Поморие. Оборудвани са няколко кабинета, в които се прилагат терапия с високочестотни, нискочестотни и ултрависокочестотни токове, която има силно изразен противовъзпалителен, болкоуспокояващ ефект, подходяща за лечение на болки в ставите, заболявания на ушите (отитит), синозити, зъбобол, стимулация на увредени мускули и др.
  
  
  Хидротерапия
  
  Сектора по хидротерапия се намира в няколко индивидуални кабинета на второ ниво на хотелския комплекс. На разположение на нашите гости са хидромасажни вани за подводноструеви масаж извършван от нашия медицински екип, както и “Ваната на живота” едно уникално съоръжение, което комбинира воден масаж, арома- и цветотерапия. Фонът на специално подбраната от производителите музикална селекция пренася атмосферата на спокойствие и релакс в хармоничното уединение на Вашето тяло и дух.
  
  
  Кинезитерапия
  
  Включете се в груповите занимания или изработете съвместно с нашите кинезитерапевти индивидуална програма за лечебна физкултура, аналитична гимнастика и специализирана лечебна гимнастика с механотерапия при лечението на заболявания на опорнодвигателната система като коксартроза, дископатия, дискова херния и др.
  
  
  Масажи
  
  Отпуснете се, затворете очи и позволете на нашите специалисти да Ви отведат в света на насладата с масажи на две, четири или шест ръце, които намаляват умората в мускулите, възстановява нормалния тонус и премахват болката в тялото. Използваните натуралните продукти и етерични масла възстановяват баланса на тялото, подобряват състоянието на кожата и имат силно изразен тонизиращ и успокоителен ефект.
  Със специализираното оборудване за механичен масаж се третират различните видове мастни натрупвания, като се стимулира лимфната и кръвна циркулация. Подобрява се метаболизма в организма. Възстановява се съединителната тъкан. Кожата става гладка и нежна. Изчезва неприятния портокалов ефект. Процедурата не причинява болка, не образува хематоми. Използва се за лечение на целулит, отпусната кожа, отточни крака, лимфоедем, локализирани мастни депа, отстраняване на белези.
  Нашите специалисти ще Ви предложат изключително голямо разнообразие от специализирани и източни масажи като:
   • Анхиало пилинг масаж
   • Аюрведа масаж
   • Широдара масаж
   • Хотстоун /геотермален/ масаж
   • Абханянга масаж
   • Египетски масаж
   • "Маракеш" терапия
  
  
  Козметика
  
  Кожата помни! Тя понася ефектите от ежедневния стрес, отрицателното влияние на слънчевите лъчи и нарушения хормонален баланс на човешкото тяло. Нашите специалисти ще Ви подложат на поредица от процедури и ще Ви изготвят индивидуална програма, която ще ревитализира Вашата кожа и ще поднови усещането за естествена красота и свежест.
  
  
  Лазер и пува терапия
  
  Изключително скъпото и високотехнологично оборудване на сектора за лазер и пуватерапия е едно от предимствата, които подчертават уникалността на балнеоложкия комплекс.
  Лазертерапията е процедура със силно изразен противовъзпалителен, болкоуспокояващ ефект, при която се използва лазерния лъч. Подходяща е за лечение на възпалителни заболявания в ставите, мускулите, сухожилията. Козметични процедури.
  Пуватерапията е въздействие с ултравиолетови лъчи от сектор „А”, оказващи изключително благоприятно влияние за регенерацията на кожата. Използва се основно за лечение на псориазис.
  
  
  Магнитотерапия
  
  Магнитотерапията оказва изключително добро противовъзпалително и болкоуспокоително действие при заболявания на опорнодвигателния апарат, следфрактурни състояния и заболявания на периферната нервна система.
  
  
  Стоматология
  
  В изключително модерно оборудваният стоматологичен кабинет се извършва лечение на всички видове заболявания на устната кухина - кариеси, пулпити, пародонтоза и др.
  Кабинетът разполага с мобилен рентгенов апарат, който позволява за няколко секунди да се добие представа за състоянието на съответния зъб, апаратура за избелване на зъби и интраорална камера даваща възможност чрез директна интернет връзка да се осъществи контакт с личния стоматолог на пациента и да се прецизира неговото лечение.
  
  
  Транскомтерапия
  
  Транскомтерапията е нова и изключително полезна процедура за хидротерапия на дебелото черво с вода и водни разтвори чрез високотехнологична апаратура. Целта на тази терапия е да се отстранят твърди и стари натрупвания по стените на дебелото черво, причинени от модерните храни, които са рафинирани и слузообразуващи.
  С тази терапия се преодолява чувството на умора, депресия, липсата на концентрация, нервни състояния, агресивност, мигрена, кожни възпаления. Терапията е изключително благоприятна за лечение на запек, колики, заболявания на простатата, възпаление на яйчниците, лениви черва, газове, заболяване на черния дроб, бъбреци, суха кожа, екземи, алергии, превантивна мярка срещу рак на дебелото черво.

Хотели

  Black Sea hotel ***
  Гранд хотел Поморие****
  Гранд хотел Sunny Beach****
  Fiesta Beach ****
 

Ресторанти

 

Клубове

 

Други

  Ветроходна яхта "Патриарх"
 

  Други забележителности 

  Несебър
  Православна църква Свети Стефан в Несебър
  Свети Йоан Алитургитос (Неосветени) - Несебър
  Света София - Несебър
  Свети Тодор - Несебър
  Света Параскева - Несебър
  Св.св.архангели Михаил и Гаврил - Несебър
  Свети Йоан Кръстител - Несебър
  Христос Пантократор - Несебър
  Крепостта Месемврия
  Тракийската куполна гробница - Поморие
  Музей на солта - Поморие
  Село (Козичино) Еркеч
  Православен храм "Преображение Господне"
  Несебърска дюна
  Нос Емине
  Музей на меда
  Св. Атанасий Велики - Свети Влас
  Люляковски (Заветски) манастир Св. Св. Йоаким и Анна
  Поморийски манастир Св. Георги Победоносец
  Каменна Вятърна мелница - Несебър
  Старата вятърна мелница - Несебър
  Базилика Богородица Елеуса - Несебър
  Ранновизантийски терми - Несебър
  Експозицията Старият Несебър
  Археологически музей Несебър
 
 
Туроператори
  Яна Тур
 
 

Creative Commons License

BiNET.TV Ltd. 2009-2018 All rights reserved

| look tour info | BiNET.TV | BulgariaTravel.TV | biserova-gough.com | web | DJ | Мандра Могила |